O aplikaci

Vítejte na naší stránce! Věříme, že vám naše webová stránka i mobilní aplikace pomohou zvládat každodenní výzvy, které s sebou přinášejí potravinová omezení. Ať už vy nebo vaše dítě trpíte potravinovou alergií, potravinovou intoleranci nebo máte jiné dietní omezení, Foodal Cards Vám pomůže sdělit vaše obavy efektivně a spolehlivě.

Chcete-li se dozvědět, co aplikace nabízí a jak s ní můžete co nejefektivněji pracovat, doporučujeme vám přečíst si uživatelskou příručku nebo instruktážní video

A kdo vlastně za tímto projektem stojí?

Jmenujeme se Anka a Miro a jsme rodiče dvou krásných dětí. Nikdy jsme v rodině neměli nikoho, kdo by měl nějaké potravinové omezení. Dokud se nám nenarodil syn, ani nám nenapadlo, s jakými problémy se člověk s potravinovým omezením potýká.

Již od narození měl výrazný atopický ekzém na tvářičce, bříšku či nožičkách. Kromě toho ho neustále trápily bolesti bříška, extrémní nadýmání nebo problémy se stolicí. Zpočátku jsme si mysleli, že to po několika měsících zmizí, ale opak byl pravdou. A tak začala dlouhá a náročná cesta za zjištěním, co a v jaké míře způsobuje problémy našeho syna.

Postupně jsme podstoupili eliminačně-expoziční dietu, krevní testy na alergologii nebo gastroenterologii. Některé veci potvrdily testy, jiné eliminační dieta.

Zároveň s tím, jak syn rostl, přišla nová výzva. Už nebyl zavřený jen v naší společnosti t. j. pod „ochrannými křídly“ rodičů, kteří přesně věděli, jaké potraviny nesmí jíst a co může konzumovat jen v malém množství, aby celou noc neprobrečel od bolesti bříška nebo od neustálého škrábání ekzému.

Často jsme se v našem životě začali setkávat s otázkami typu: Co vlastně může jíst? Můžu mu dát čokoládu nebo oříškovou sušenku? Nebavilo nás neustále vyjmenovávat a pokaždé sepisovat problematické potraviny (kterých v případě našeho syna nebylo málo), a tak jsme se rozhodli využít našich znalostí a vzdělání a vyvinuli jsme mobilní aplikaci FOODAL CARDS, která usnadňuje život a každodenní situace spojené s potravinovými omezeními.

Prestože jsme aplikaci původne vyvinuli, abychom usnadnili život rodičům dětí, které mají potravinová omezení, postupným studiem a konzultacemi jsme zjistili, že v současnosti trpí takovými omezeními mimořádné množství lidí, kterým to výrazně komplikuje stravování mimo domov. Proto jsme aplikaci rozšířili o designy a návrhy karet, ve kterých jsou obsaženy informace, které jsou vhodné pro děti i dospělé a lze je použít v různých situacích nebo prostředích.

Věříme, že aplikace bude skvělým pomocníkem na cestě zvládání potravinových omezení vás nebo vašeho dítěte.

Pokud nás chcete kontaktovat, poskytnout nám zpětnou vazbu nebo máte návrhy na zlepšení, budeme rádi, když se nám ozvete prostřednictvím kontaktního formuláře.

Hodně sil na cestě zvládání potravinových omezení vám přeje, váš FOODAL CARDS tím